Kedves vendégeink!

 

Mint minden évben most is rendelhetnek tőlünk december 23-i elvitellel halászlét és töltött káposztát .A rendeléseket kérjük december 21-ig leadni.

 

Az alábbi tálakat  kínáljuk elvitelre a karácsonyi ünnepekre.

December 24-re a rendeléseket kérjük 22-ig leadni! 24-én 16.00 óráig, 25-26-án 18.00 óráig  tudják az ételeket elvinni. Futárunk az ünnepekben nem dolgozik.

 

Libatál két személyre:

2 db libacomb

1 db libamell

2 db libaropogós

Hagymás törtburgonya

Párolt káposzta                         9900,- Ft

 

Vegyes tál két személyre:

1 adag Kijevi csirkemell

1 adag töltött csirkecomb

1 adag rántott karaj

Rizs, petrezselymes burgonya  8450,- Ft

 

Rozmaringos libacomb

Hagymás törtburgonyával, párolt káposztával        3990,- Ft

 

Hidegtál  1 főre  2100,- Ft. Minimum rendelés 4 főre.

2 db sonkatekercs

2 db kaszinó tojás

2 szelet gyulai karaj

2 szelet gyümölcsös pulyka

3 db fasírtgolyó

Francia saláta

 

Minden kérdéssel kapcsolatban állunk rendelkezésükre 10-19 óra között a 312-884-es számon.

Ételkiszállítás:  +36 30 419 64 80

 

Szombathely szélén egy igazi csodára bukkanhatunk. A régi polgári házra emlékeztető, mégis paraszti hagyományokkal bíró épületet egy hívogató fehérre meszelt kapun áthaladva cserkészhetjük be. Tágas kerthelyiség, évszázados fák alatt tömörfa bútorok és egy valóságos mestermű, egy kerti kemence és grilltűzhely fogadja a betérőt. Nekem a boltíves tornác alatt kialakított asztalok nyerték el leginkább a tetszésemet.

A falon paprikafüzér, az ablakokban és a korláton muskátlik, az asztal mellett birkaszőrrel letakart karosszék, akár szépnagyapám is ülhetett benne, tudták eleink, hogy mi a jó, csak egy hosszúszárú pipa hiányzik a boldogsághoz. Maga az étterem tágas és egyben meghitt is.

Otthonossá teszi a hatalmas olajzöld cserépkályha, a petróleumlámpásra emlékeztető csillár és a sok apró tárgy, na és valószínűleg az a gondos szeretet ahogyan a csárda gazdái berendezték és vezetik.

Az ételeket régi, jól bevált receptek alapján készítik, így kicsit más, mégis hozzánk oly közelálló tételek sorakoznak az étlapon.

Itt találkoztam először vendéglátóhelyen dödöllével, melyet a libamájjal töltött mangalicapecsenyéhez ajánlott a séf, de ha egy kupica mézespálinkával indít, akár a ropogósra sült malackát is bevállalhatja a vérmesebb vendég. Kedves szokás, hogy télvíz idején sült gesztenyét ropogtathatunk desszert gyanánt a Pásztor csárdában.

És ha ez nem elég, háromfős cigányzenekar húzza el a nótánkat. Sokat tapasztalt dalos kedvű barátom szerint, szinte mindent ismernek amit ő. Pedig az nagyon sok.