Kedves vendégeink!
Mint minden évben most is rendelhetnek tőlünk december 23-i elvitellel halászlét és töltött káposztát .A rendeléseket kérjük december 21-ig leadni.
Az alábbi tálakat kínáljuk elvitelre a karácsonyi ünnepekre.
December 24-re a rendeléseket kérjük 22-ig leadni! 24-én 16.00 óráig, 25-26-án 18.00 óráig tudják az ételeket elvinni. Futárunk az ünnepekben nem dolgozik.
Libatál két személyre:
2 db libacomb
1 db libamell
2 db libaropogós
Hagymás törtburgonya
Párolt káposzta
Vegyes tál két személyre:
1 adag Kijevi csirkemell
1 adag töltött csirkecomb
1 adag rántott karaj
Rizs, petrezselymes burgonya 8450,- Ft
Rozmaringos libacomb
Hagymás törtburgonyával, párolt káposztával 3990,- Ft
Hidegtál 1 főre 2100,- Ft. Minimum rendelés 4 főre.
2 db sonkatekercs
2 db kaszinó tojás
2 szelet gyulai karaj
2 szelet gyümölcsös pulyka
3 db fasírtgolyó
Francia saláta
Minden kérdéssel kapcsolatban állunk rendelkezésükre 10-19 óra között a 312-884-es számon.
Pásztor Csárda
Ételkiszállítás: +36 30 419 64 80
Szombathely szélén egy igazi csodára bukkanhatunk. A régi polgári házra emlékeztető, mégis paraszti hagyományokkal bíró épületet egy hívogató fehérre meszelt kapun áthaladva cserkészhetjük be. Tágas kerthelyiség, évszázados fák alatt tömörfa bútorok és egy valóságos mestermű, egy kerti kemence és grilltűzhely fogadja a betérőt. Nekem a boltíves tornác alatt kialakított asztalok nyerték el leginkább a tetszésemet.
A falon paprikafüzér, az ablakokban és a korláton muskátlik, az asztal mellett birkaszőrrel letakart karosszék, akár szépnagyapám is ülhetett benne, tudták eleink, hogy mi a jó, csak egy hosszúszárú pipa hiányzik a boldogsághoz. Maga az étterem tágas és egyben meghitt is.
Otthonossá teszi a hatalmas olajzöld cserépkályha, a petróleumlámpásra emlékeztető csillár és a sok apró tárgy, na és valószínűleg az a gondos szeretet ahogyan a csárda gazdái berendezték és vezetik.
Az ételeket régi, jól bevált receptek alapján készítik, így kicsit más, mégis hozzánk oly közelálló tételek sorakoznak az étlapon.
Itt találkoztam először vendéglátóhelyen dödöllével, melyet a libamájjal töltött mangalicapecsenyéhez ajánlott a séf, de ha egy kupica mézespálinkával indít, akár a ropogósra sült malackát is bevállalhatja a vérmesebb vendég. Kedves szokás, hogy télvíz idején sült gesztenyét ropogtathatunk desszert gyanánt a Pásztor csárdában.
És ha ez nem elég, háromfős cigányzenekar húzza el a nótánkat. Sokat tapasztalt dalos kedvű barátom szerint, szinte mindent ismernek amit ő. Pedig az nagyon sok.